Πέτσας Αγιά Σοφιά: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία

0
39

Σε δηλώσεις σχετικά με τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί προέβη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος»

Τόνισε πως πρόκειται για λανθασμένη απόφαση του Ερντογάν που θα του προκαλέσει προβλήματα. «Το θέμα της Αγιά Σοφιάς είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Προσέθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».

Και τόνισε ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις για τη γειτονική χώρα. «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο», συνέχισε. Όπως είπε ο ος Πέτσας «η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco».

Η ελληνική πλευρά αντιδρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος, κάλεσε την Τουρκία να καταλάβει πως «όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα, για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε». Θυμίζουμε πως άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς με τους δεκάδες πολιτικούς να ασκούν έντονη κριτική στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Η ελληνική πλευρά σχολίασε αρνητικά την απόφαση της Τουρκίας και τα κόμματα ήταν ενωμένα κάνοντας παρόμοιες δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την απόφαση, τονίζοντας ότι προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγιά Σοφιάς αλλά και όσους την αναγνωρίζουν ως μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η απόφαση Ερντογάν επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών και χαρακτήρισε θλιβερή την τουρκική ηγεσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr