Πέτσας για τα 10 μέτρα του Τσίπρα: Όλα όσα απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

0
58

Πέτσας για τα 10 μέτρα του Τσίπρα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταθέτει σοβαρές προτάσεις και αφήνει να εννοηθεί πως η οικονομική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στερείται οικονομικού ρεαλισμού. Παράλληλα ως προς το ζήτημα της κοστολόγησης των μέτρων που πρότεινε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπερδεύεται στο λογαριασμό» και εξήγησε ότι «κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά «ξεχνούν» να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Πέτσα:

«Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς. Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά «ξεχνούν» να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάϊο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε. Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Πηγή: Pagenews.gr