Πέτσας: Η βιωσιμότητα του προγράμματος Τρίτσης

0
66

Ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε μιλήσει για σταδιακό άνοιγμα από το τέλος του μήνα ενώ είχε προβεί στην ανακοίνωση σειράς μέτρων για κάθε σεισμόπληκτο δήμο, απάντησε σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την βιωσιμότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός έχει ήδη εξαγγείλει τη θέσπιση πλαφόν για το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης έργων που θα μπορεί ο κάθε δήμος να διεκδικήσει από το πρόγραμμα. «Θέλουμε όλη η χώρα να γίνει ένα εργοτάξιο», είπε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση».

Στέλιος Πέτσας

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, με κοινή δήλωση τους, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τομεάρχης Εσωτερικών και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών – υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση, αντίστοιχα, υποστηρίζουν ότι η παράταση έως τις 30 Απριλίου είναι μικρή.

Αλλά και  ότι οι δήμοι δεν θα προλάβουν να υποβάλουν την πρόταση τους για ένταξη στο πρόγραμμα «για έργα που δεν ξέρουν καν αν πρέπει να εντάξουν, αφού το πλάφον παραμένει άγνωστο και κάποτε θα ανακοινωθεί».

Η απάντηση του κ. Πέτσα

Στην απάντησή του ο κ. Πέτσας αναφέρει: «Εκείνοι που είχαν συνηθίσει να μένουν στο μηδέν και να παίζουν μόνιμα παράταση, αρνούνται να καταλάβουν ότι τώρα τρέχουμε μπροστά. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο, όταν πρόκειται για απορρόφηση κονδυλίων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 18 Μαρτίου, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποκτά νέα δυναμική. Και μάλιστα επιταχύνεται, καθώς με νομοθετική ρύθμιση προβλέψαμε τεχνική βοήθεια που θα βοηθήσει κυρίως τους πιο μικρούς και αδύναμους δήμους να συντάξουν και να υλοποιήσουν ώριμα αναπτυξιακά έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η δε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θεσπίζει «πλαφόν» είναι στη φάση της συνυπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς και εκδίδεται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι χωρίς τη θέσπιση πλαφόν, οι πιο μικροί Δήμοι και εκείνοι με πιο αδύναμες τεχνικές υπηρεσίες κινδύνευαν να μείνουν εκτός του Προγράμματος. Και όλα αυτά τα προχωρούμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και τα θεσμικά τους όργανα, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αντίστοιχα. Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση. Εμείς ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση και πάμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη», καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr