Πέτσας κακοκαιρία Μήδεια: Έπεφτε ένα δέντρο ανά δύο λεπτά στην Αττική

0
45

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην πρόσφατη κακοκαιρία Μήδεια και ποιες επιπτώσεις άφησε στο πέρασμά της, την ώρα που ανάστατοι είναι οι κάτοικοι σε Ελασσόνα, Λάρισα και τις γύρω περιοχές μετά τον μεγάλο σεισμό σήμερα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε και πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ο κ. Πέτσας μίλησε για τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που δημιούργησε το πέρασμα της «Μήδειας» στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξήγησε παράλληλα και τον τρόπο που κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία μετεωρολόγων η χιονόπτωση ήταν από τις σφοδρότερες τα τελευταία 40 χρόνια, εξηγώντας πως η χιονόπτωση δεν έπληξε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλά το σύνολο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα για την Αττική είπε ότι η χιονόπτωση είχε διάρκεια 36 ωρών με μεγάλη ένταση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος τόνισε ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε στην Αττική 2.750 κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ 1.500 κορμοί δέντρων έπεσαν σε καλώδια ρεύματος. « Στην Αττική έπεφτε κατά μέσο όρο ένα δέντρο κάθε δυο λεπτά σε καλώδιο της ΔΕΗ», σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Πέτσας για κακοκαιρία Μήδεια: Από τις σφοδρότερες όλων των εποχών

Πέτσας κακοκαιρία Μήδεια: Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

Εκτός από αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι πληγέντες από τη «Μήδεια» θα αποζημιωθούν με το μοντέλο που είχε χρησιμοποιηθεί μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού».

Επίσης, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης κινείται προς τρεις κατευθύνσεις:

1) Αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων σε κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Η δραματική αποεπένδυση δεν μπορεί να ανακτηθεί σε 1,5 έτος. Ειδικά για την ηλεκτροδότηση, οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν 75% Ο ΔΕΔΔΗΕ από φέτος διπλασιάζει επενδύσεις σε παραδοσιακά δίκτυα αλλά και στον ψηφιακό τομέα.

2) Ενίσχυση μηχανισμών πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Στήνεται δίκτυο 80 μετεωρολογικών σταθμών και 10 αισθητήρων με κάμερες για να μπορούμε να προβλέπουμε με ακρίβεια τέτοια φαινόμενα. Μεταξύ των δράσεων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ο κ. Πέτσας συμπεριέλαβε και την υπογειοποίηση των καλωδίων.

3) Μεγαλύτερη ταχύτητα στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr