Πέτσας κορωνοϊός: «Με εντολή του πρωθυπουργού ετοιμάζεται κατάλογος νέων μέτρων»

0
30

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που συνεχίζει να ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ προβληματίζουν την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει εντολή στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ειδικών για δημιουργία καταλόγου μέτρων που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη σημερινή ενημέρωση «ο συνδυασμός έκρηξης κρουσμάτων διεθνώς, ότι ανοίγουμε τα σχολεία και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, όπως στην Πέλλα ή στην Αττική, μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε επιτροπή ειδικών να εξετάσουν έναν κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο εφόσον χρειαστεί. Ο κατάλογος θα είναι έτοιμος μέχρι σήμερα ή αύριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούν να γίνουν από αύριο το απόγευμα και μετά, πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών, την κλιμάκωση σε τοπικό ή γενικό επίπεδο και εφόσον χρειαστεί».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο.

Σήμερα το πρωί, χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον Αγιασμό, «φέτος εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω, για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν».

Οι εικόνες σήμερα ήταν διαφορετικές από κάθε προηγούμενη χρονιά. Οι καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για όλους. Για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για το προσωπικό που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Για την καθαριότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν υποδείξει οι ειδικοί. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους, ακολούθησε τις Οδηγίες των ειδικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τους ευχαριστούμε. Και συνεχίζουμε.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και στη γειτονιά μας. Η Γαλλία, μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν επταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού ημερησίως. Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ, προχωρά στην επιβολή νέου lockdown τριών εβδομάδων, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας σε απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τους τόπους κατοικίας, κλείσιμο των χώρων λατρείας και των σχολείων και άνοιγμα μόνον των απαραίτητων καταστημάτων. Παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις διεθνώς. Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr