Πήρε θέση ο Σύψας – Τις επόμενες μέρες θα τα δούμε όλα

0
50

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας προειδοποιώντας πως τις επόμενες μέρες ο κορονοϊός θα δείξει τα δόντια του, ενώ μάλιστα τόνισε πως το μόνο όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι η καραντίνα. «Είναι το τελευταίο χαρτί που έχουμε γιατί αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», ανέφερε. Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής είπε πως επειδή ο κορονοϊός θα μας δείξει τις επόμενες μέρες τα δόντια του, θα πρέπει «να κρυφτούμε στα σπίτια μας».

«Τώρα είναι η ώρα άπαντες να δείξουν τη μεγαλύτερη συμμόρφωση στις οδηγίες. Πρέπει να είναι πολύ σημαντικός ο λόγος για να βγει κανείς από το σπίτι. Δεν πρέπει να διασπαρεί άλλο ο ιός, για να περάσει ο Απρίλιος χωρίς μεγάλες απώλειες” είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Σύψας. Επανέλαβε μάλιστα ότι το μόνο “όπλο” απέναντι στον ιό είναι η καραντίνα, ενώ σε ερώτηση για το εάν τελικά ο κορονοϊός πλήττει και νέους, απάντησε: “όλοι μας είμαστε ευάλωτοι». Σχετικά με τις προβλέψεις για υποχώρηση της πανδημίας, ο Ν. Σύψας σημείωσε ότι εάν πάνε όλα καλά και βάσει του παραδείγματος της Κίνας, θα είμαστε τυχεροί εάν τον Μάιο αρχίσουν να πέφτουν οι καμπύλες.

Κληθείς να απαντήσει για το πώς οι θερμοκρασίες και ο καλός καιρός μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ιού, απάντησε ότι όντως φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας επηρεάζει τη διασπορά του. Ρόλο όμως παίζει και η υγρασία, όπως είπε. «Μην περιμένουμε τον καιρό να μας σώσει, να το περιμένουμε από τον εαυτό μας», πρόσθεσε ο Νικόλαος Σύψας.

 

Πηγή: Pagenews.gr