Πλακιωτάκης για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα θα ζητήσει από την ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

0
41

«Η Αγία Σοφία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού. Η απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου, παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη της UNESCO, που έχει υπογράψει η Τουρκία, προκαλεί διχασμό, αφού θίγει κάθε χριστιανό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κ. Ενρτογάν δεν δικαιούται να ακυρώνει 1.483 χρόνια ιστορίας», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM». Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «πέρα από τη διεθνή καταδίκη της απόφασης, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ζητήσει από την ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία»

Στέλιος Πέτσας: «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος»

«Το θέμα της Αγιά Σοφιάς είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Προσέθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων». 

Και τόνισε ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις για τη γειτονική χώρα. «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο», συνέχισε. Όπως είπε ο ος Πέτσας «η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco».

Η ελληνική πλευρά σχολίασε αρνητικά την απόφαση της Τουρκίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος, κάλεσε την Τουρκία να καταλάβει πως «όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα, για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε». Θυμίζουμε πως άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς με τους δεκάδες πολιτικούς να ασκούν έντονη κριτική στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Η ελληνική πλευρά σχολίασε αρνητικά την απόφαση της Τουρκίας και τα κόμματα ήταν ενωμένα κάνοντας παρόμοιες δηλώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr