Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος

0
71

Στο αναπτυξιακό σκέλος του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Λιμενικού, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο αναπτυξιακό σκέλος του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Λιμενικού, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε για τις νέες δραστηριότητες του υπουργείου Ναυτιλίας, σχετικά με έργα και μελέτες ύδρευσης στον νησιωτικό χώρο, με χρηματοδοτήσεις που έχουν διασφαλιστεί και ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ αλλά και για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά το Λιμενικό Σώμα, σε επαφές που είχε με στελέχη του Λιμεναρχείου και του οργανισμού Λιμένος.

Πλακιωτάκης: Στην Κρήτη έχουμε προχωρήσει σε έργα και μελέτες ύδρευσης άνω των 5,5 εκατ. ευρώ

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι σε επίπεδο Κρήτης «έχουμε διασφαλίσει χρηματοδοτήσεις σε λιμενικές υποδομές και σε έργα αντιδιάβρωσης πάνω από 74 εκατ. ευρώ, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχουμε προχωρήσει σε χρηματοδοτήσεις σε έργα ύδρευσης αλλά και σε μελέτες ωρίμανσης έργων ύδρευσης, πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ».

Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου, όπου, όπως τόνισε, είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού και «μέχρι 31/3 θα κατατεθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, οπότε η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης αναμένεται μέσα στο 2023». Όπως είπε, «το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα σημαντικό λιμάνι στον παγκόσμιο χάρτη των εμπορευματικών μεταφορών, με πολλαπλές δραστηριότητες» και «με την αξιοποίησή του θα αλλάξει και η εικόνα της πόλης» καθώς, όπως επισήμανε, «η αξιοποίηση των πολλαπλών δραστηριοτήτων θα αυξήσει και τις θέσεις απασχόλησης, ενώ θα δημιουργήσει και το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον ώστε να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί ολόκληρη η Κρήτη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες της την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, αναφέρθηκε και στην κρουαζιέρα, λέγοντας ότι με την αναβάθμιση των υποδομών «το λιμάνι θα καταστεί κόμβος home porting». Στην επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου ο υπουργός συναντήθηκε με τον λιμενάρχη, στελέχη και εργαζόμενους και σημείωσε ότι η δύναμη του Λιμεναρχείου σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού έχει ενισχυθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ενίσχυση και με νέα επιχειρησιακά μέσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr