Πλεύρης: Την Πέμπτη η συνάντησή του με τη Super League για τα γήπεδα

0
22

Την Πέμπτη η συνάντηση Πλεύρη – Super League για τα γήπεδα

Την Πέμπτη το μεσημέρι στις 13:30 ορίστηκε το ραντεβού μεταξύ του υπουργού Υγείας και των εκπροσώπων της Super League, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για μείωση της πληρότητας των γηπέδων στο 10%.

Ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε το αίτημα που είχαν διατυπώσει νωρίτερα σε έκτακτη συνεδρίασή τους οι ομάδες

Ο κ.Πλεύρης είχε αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα ότι στην παρούσα χρονική περίοδο το μέτρο δεν μπορεί να αλλάξει, κάτι που φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο μετά και τα σημερινά κρούσματα που ξεπέρασαν τις 20.000. Φάνηκε ωστόσο θετικός στην επανεξέτασή του, αν τηρηθούν τα μέτρα τότε να αυξηθεί και η πληρότητα.

Στο ερώτημα για το γεγονός ότι είναι πιο σκληρά τα μέτρα στους αθλητικούς χώρους σε σχέση με τους χώρους εστίας και ψυχαγωγίας, επεσήμανε ότι ο λόγος είναι πως στους αθλητικούς χώρους δεν τηρούνταν.

«Αν τα τηρεί όπως στο σινεμά και το θέατρο, θα πηγαίνει και στο γήπεδο ο κόσμος», σχολίασε ο Υπουργός.

Η ανακοίνωση της Super League

«Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr