Πληγέντες Καρδίτσα: Τα ΕΛΤΑ έστειλαν 17 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης

0
39

Η κακοκαιρία Ιανός είχε «χτυπήσει» την Καρδίτσα βάναυσα με αποτέλεσμα να υπάρξουν 4 νεκροί και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, υποδομές της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη είχε μείνει για μέρες χωρίς ρεύμα, μέσα στις λάσπες, ενώ ακόμα και τμήμα του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι κατέρρευσε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν ξέχασαν τους πληγέντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ έστειλαν είδη πρώτης ανάγκης, συνολικού βάρους 17 τόνων, τα οποία συνέλεξαν απ’ όλες τις περιοχές της χώρας και τα μετέφεραν δωρεάν στην Καρδίτσα για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, που επλήγησαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Τα ΕΛΤΑ, τα οποία με απόφαση του Δ.Σ. τους, αμέσως μετά τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή, έθεσαν πανελλαδικά το δίκτυό τους στην υπηρεσία των πληγέντων, συγκέντρωσαν συνολικά 1.874 δέματα με διάφορα είδη από την προσφορά πολιτών όλης της χώρας. Η βοήθεια διοχετεύθηκε στους πληγέντες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας. Η δράση, που εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική αποστολή των ΕΛΤΑ, κράτησε από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και περιλάμβανε καθημερινές αποστολές των ειδών πρώτης ανάγκης προς την πληγείσα πόλη.

Η οικογένεια των ΕΛΤΑ, εκφράζει με την ευκαιρία αυτή τη συμπαράστασή της στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα καταστροφικά φαινόμενα και δηλώνει την ετοιμότητά της να συνδράμει και πάλι όπου και όποτε απαιτηθεί.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ κ. Πολυχρόνης Γριβέας, δήλωσε σχετικά: «Ο όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, για άλλη μία φορά, αποδεικνύει τα κοινωνικά του αντανακλαστικά, αξιοποιώντας τη δυναμική του δικτύου του για να υποστηρίξει τους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τα ακραία φαινόμενα της καταιγίδας ΙΑΝΟΣ. Τα ΕΛΤΑ, με το πανελλαδικό τους αποτύπωμα, λειτούργησαν ως ο κόμβος που ένωσε τους πολίτες που επιθυμούσαν να στείλουν είδη πρώτης ανάγκης με τους πληγέντες που χρειάζονταν την άμεση παράδοσή τους. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτόν τον κύκλο, παραδίδοντας άμεσα σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας. Ευχή όλων μας είναι πολύ σύντομα οι πολίτες της Καρδίτσας να επανέλθουν στην κανονικότητα. Η οικογένεια των ΕΛΤΑ θα παραμείνει στη διάθεσή τους για να αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες εφόσον χρειαστεί».

Είδη πρώτης ανάγκης συνολικού βάρους 17 τόνων συνέλεξαν και μετέφεραν δωρεάν στην Καρδίτσα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για…

Gepostet von ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. am Donnerstag, 22. Oktober 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr