Πληρωμές 2021: Ποιοι θα πάρουν χρήματα αύριο από Δώρα και επιδόματα

0
24

Ξεκινά από αύριο 29 Ιανουαρίου 2021 η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά το Δεκέμβριο για όσους εργαζομένους ήταν σε αναστολή εργασίας καθώς και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Δώρο Χριστουγέννων

Αφορά δικαιούχους μισθωτούς που ήταν σε αναστολή το διάστημα από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.
Όσοι μισθωτοί ήταν σε αναστολή για ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι το τμήμα των ημερών που ήταν σε αναστολή.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Παράλληλα αύριο θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από άλλες πληρωμές όπως:
Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του  προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020 -μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων-, σε συνάρτηση με το άρθρο 112 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α’ 256)  και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3297/110/22-01-2021 (ΦΕΚ Β΄ 240/25.01.2021) , καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις αναστολές του Ιανουαρίου. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.

Παράλληλα την ίδια μέρα θα πληρωθούν:

  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
    Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, σήμερα η υποβολή του εντύπου από τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο , προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση αποδοχών αδείας εργαζομένων των οποίων η σύμβαση είχε τεθεί σε αναστολή εντός του 2020.

Το έντυπο είναι διαθέσιμο προς υποβολή από τις επιχειρήσεις  εργοδότες  για το διάστημα από σήμερα 28 Ιανουαρίου έως και 10 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη καθορίστηκε ο μηχανισμός για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης των αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή εντός του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr