Πομπέο κατηγορεί ΟΗΕ: Για το ψήφισμά κατά του ρατσισμού που εξέδωσε ο διεθνής οργανισμός

0
45

Με το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «τα έβαλε» ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ο λόγος για αυτήν την επίθεση είναι η ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο  ψηφίσματος που καταδικάζει τον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το ψήφισμα αυτό είναι μια ακόμα ευτελής κίνηση του Συμβούλίου και επιβεβαίωση την απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετέχουν σε αυτό.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το οποίο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν το 2018, ενέκρινε χθες το ψήφισμα, που κατέθεσαν αφρικανικές χώρες στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης που διεξήχθη μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας και τις μαζικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αδελφός, μάλιστα, του Φλόιντ είχε καλέσει το Συμβούλιο να ερευνήσει την αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

Σκληρή γλώσσα Πομπέο

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο σήμερα απαρτίζεται από τη Βενεζουέλα και από την Κούβα και την Κίνα, υπήρξε εδώ και καιρό και παραμένει καταφύγιο για δικτάτορες και δημοκρατίες που τους κάνουν τα χατίρια. Είναι μεγάλη απογοήτευση για εκείνους που αναζητούν αυθεντικά την προώθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, ο δημόσιος διάλογος είναι μια ένδειξη της δημοκρατίας, της ισχύος και της ωριμότητας που χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ. «Αν το Συμβούλιο ήταν σοβαρό ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχουν άφθονα νόμιμα ζητήματα για να ασχοληθεί, όπως οι συστημικές φυλετικές ανισότητες σε μέρη όπως η Κούβα, η Κίνα και το Ιράν«, πρόσθεσε.

Αν το Συμβούλιο ήταν ειλικρινές θα είχε αναγνωρίσει τη δύναμη της αμερικανικής δημοκρατίας

«Αν το Συμβούλιο ήταν ειλικρινές θα είχε αναγνωρίσει τη δύναμη της αμερικανικής δημοκρατίας και θα είχε καλέσει τα αυταρχικά καθεστώτα σε όλον τον κόσμο να έχουν ως πρότυπο την αμερικανική δημοκρατία και να υιοθετήσουν τα ίδια υψηλά πρότυπα λογοδοσίας και διαφάνειας που εφαρμόζουμε εμείς οι Αμερικανοί».

Ο θάνατος του 46χρονου Φλόιντ, στις 25 Μαΐου, επήλθε όταν ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολις τον πίεζε επί σχεδόν 9 λεπτά στον λαιμό κατά τη σύλληψή του προκαλώντας κύμα διαδηλώσεων στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr