ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

0
95

«SOS» εκπέμπει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ελέω κορωνοϊού. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Στους 220 υπαλλήλους που διαθέτει οι 50 είναι εκτός υπηρεσίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών νοσούν και οι υπόλοιποι σε καραντίνα.

«Κανείς δεν ενημερώνει επίσημα. Ένας γιατρός του νοσοκομείου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και δύο ακόμη -ένας γιατρός και ένας βοηθός θαλάμου- βρίσκονται στη μονάδα αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Υπάρχει μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού που ξεκίνησε από τη χειρουργική κλινική. Βρέθηκαν 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στη χειρουργική κλινική και σχεδόν όλο το προσωπικό της» σημειώνει επί του θέματος ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα τονίζει:

«Κάποιοι εμφάνισαν συμπτώματα και έτσι ξεκίνησε η ιχνηλάτηση. Δεν γίνονταν τεστ προληπτικά στο προσωπικό. Ξεκίνησαν τώρα που ξέφυγε ο ιός. Στους ασθενείς μόνο rapid test γίνονται κατά την εισαγωγή τους, τα οποία δεν είναι αξιόπιστα. Ο ιός σιγόβραζε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Λαμβάνουν δείγματα για μοριακά τεστ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, τα οποία αποστέλλουν για ανάλυση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αργούν ημέρες να πάρουν τα αποτελέσματα. Η διεκπεραίωση των ασθενών που εισάγονται γίνεται με rapid test. Η διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού είναι αρκετά επικίνδυνη».

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει ότι στην παθολογική κλινική νοσηλεύουν γενικά παθολογικά περιστατικά ύποπτα και θετικά κρούσματα κορωνοϊού. «Όταν ένας ασθενής έκτακτο περιστατικό, που προσέρχεται στα ΤΕΠ και βγει θετικό το rapid test τον εισάγουν στη παθολογική κλινική και μόνο σε αυτόν λαμβάνουν δείγμα για μοριακή ανάλυση, πώς γίνεται να μην υπάρξει διασπορά; Κάποιοι εκ των θετικών ασθενών της χειρουργικής κλινικής είχαν πάρει εξιτήριο και άθελά τους διέσπειραν τον ιό στους κατοίκους της περιοχής. Ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Οι θάλαμοι κορωνοϊού στη παθολογική κλινική συνεχίζουν να λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό. Στο νοσοκομείο δεν γίνονται χειρουργεία παρά μόνο κάποια πολύ έκτακτα. Δεν υπάρχει γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας. Είναι μεγάλες οι ελλείψεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr