ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Η 39χρονη που κατέληξε χθες δεν πρόλαβε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ

0
29

Οι ελλείψεις σε ΜΕΘ κορωνοϊού και μάλιστα σε νοσοκομεία αναφοράς, μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Η περίπτωση της 39χρονης γυναίκας που κατέληξε χθες στο Λαϊκό, ενώ ήταν διασωληνωμένη είναι χαρακτηριστική των ελλείψεων που συνεχίζουν να υπάρχουν στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο Λαϊκό Νοσοκομείο που χαρακτηρίστηκε πρόσφατα νοσοκομείο αναφοράς, δεν υπάρχουν ΜΕΘ κορωνοϊού.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 16 κλινών, γενικών περιστατικών και όχι Covid-19. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η 39χρονη γυναίκα, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα, διασωληνώθηκε από τους γιατρούς, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, αν και υπήρχαν κενές κλίνες.

«Τι σημαίνει όμως όταν πεθαίνει ασθενής από κορονοϊό διασωληνωμένος σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ; Ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο της κλινικής κορονοϊού. Το ίδιο συνέβη και με την 39χρονη. Επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε και νοσηλευόνταν για μιάμιση ημέρα στη κλινική σε κοινό θάλαμο. Δόθηκε στο ΕΚΑΒ κλίση για διακομιδή σε ΜΕΘ αλλά δεν πρόλαβε να γίνει η διακομιδή της», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η 39χρονη γυναίκα άλλης υπηκοότητας, μεταφέρθηκε με βαριά συμπτώματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, την Πέμπτη το βράδυ. Υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και διασωληνώθηκε αμέσως. Την Παρασκευή το πρωί που βγήκε το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης (PCR), διαπιστώθηκε ότι έπασχε από κορονοϊό.

Νοσοκομεία με κλινικές Covid-19 χωρίς ΜΕΘ Covid-19

«Αν είχε ΜΕΘ κορωνοϊού στο Λαϊκό Νοσοκομείο η γυναίκα είχε πιθανότητες να ζήσει. Δεν μπορείς να κάνεις Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, χωρίς να υπάρχουν ΜΕΘ κορωνοϊού. Γιατί τέτοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί και θα συμβούν κι άλλα. Τα περιστατικά αυτά εμφανίζουν πολλές φορές ραγδαία επιδείνωση και δεν μπορούν να μεταφερθούν. Αυτή τη στιγμή νοσοκομεία με κλινικές κορωνοϊού, χωρίς ΜΕΘ κορωνοϊού είναι το Γενικό Κρατικό «Νίκαιας«, το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Αθήνας το «Αγία Όλγα», το «Αμαλία Φλέμινγκ» και το «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη «, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι το Λαϊκό Νοσοκομείο εντάχθηκε πρόσφατα στα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού, ενώ αναμένεται η μετατροπή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας γενικών περιστατικών του νοσοκομείου, σε Μονάδα Covid-19.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι θα είναι λάθος να καταργηθεί η ΜΕΘ του Νοσοκομείου:

«Η γενική ΜΕΘ του Λαϊκού, δυναμικότητας 16 κλινών είναι υπεραπαραίτητη γιατί το νοσοκομείο. Γιατί στο Λαϊκό γίνονται εξειδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις, για τις οποίες οι ασθενείς μετά το χειρουργείο χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, όπως π.χ. μεταμοσχεύσεις. Είναι λάθος η σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε ΜΕΘ κορονοϊού», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr