ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη

0
44

Νέα παναττική στάση εργασίας, την Τρίτη 30 Ιουνίου, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 08:30, στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και σημειώνουν ότι πέραν του κορωνοϊού οι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα:

  • Είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας
  • Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.
  • Αρκετοί πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κλπ).
  • Το νοσηλευτικό προσωπικό πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα.
  • Το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ειδικά τώρα μετά την πανδημία και τα χειροκροτήματα.

Πέραν του κορωνοϊού, οι υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.

Αρκετοί συνάδελφοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κλπ).

Το νοσηλευτικό προσωπικό πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα.

Το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι».

Με τα δεδομένα αυτά, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την ένταξή τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Ζητούν, μάλιστα, και διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «όλοι πλέον έχουμε ασφαλιστικό φορέα τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο, δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, κι όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ, είναι ενταγμένοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr