Ποιον κωδικό πρέπει να στείλετε στο 13033 για να πάτε στην εκκλησία

0
65

Είμαστε όλο και πιο κοντά στις επίσημες εορταστικές ημέρες (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα) και τα μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί με τους πιστούς να επιθυμούν να πάνε στις εκκλησίες αυτή την τόσο άγια περίοδο.

Σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί, η λειτουργία επιτρέπεται τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα με όριο στον αριθμό πιστών, ενώ όποιος επιθυμεί να πάει, οφείλει, για την προσέλευσή του στους ναούς, να στείλει τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Σαφώς, οι επικεφαλής στις αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα είναι σε επιφυλακή και έχουν εντολή να είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των εκκλησιών για να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ.

Αυτό που έχει αποφασισθεί είναι ότι επιτρέπεται ένα άτομο ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 25 άτομα εντός του ναού, ή μέχρι 50 στους μητροπολιτικούς ναούς. Πάντως, οι πιστοί και οι ιερείς πρέπει να φορούν μάσκες.

Σε περίπτωση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, η επιβολή προστίμου είναι αναγκαία και το ποσό είναι στα 300 ευρώ σε κάθε έναν πιστό που βρίσκεται στην εκκλησία και 1.500 ευρώ για τον ιερέα. Μάλιστα, το πρόστιμο είναι διπλό αν δεν έχουν SMS μετακίνησης…!

Θυμίζουμε πως οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με την αποστολή sms στο 13033 ή κατ’ εξαίρεση με την συμπλήρωση της φόρμας μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο για τους ακόλουθους και μόνο λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας. Μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, ή επίσκεψη στο γιατρό, ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται sms με κωδικό 1.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται sms με κωδικό 2.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται ηλεκτρονικά ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση της επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Στο sms χρησιμοποιείται o κωδικός 3.
  • Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς την εργασία του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη ή συνοδεία μαθητή από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται sms με τον κωδικό 4.
  • Μετάβαση σε κηδεία, υπό τους όρους που προβλέπονται από το νόμο, ή για τη μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας παιδιού και γονέα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο sms χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα υπό την προϋπόθεση της τήρησης της αναγκαίας απόστασης του 1,5 μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση είναι εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Κωδικός sms 6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr