Πόλεμος στην Ουκρανία: Δημοψήφισμα στο Λουγκάνσκ για την ένταξή του στη Ρωσία

0
63

Η Ρωσία αναγνώρισε τον περασμένο μήνα την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, με τις γνωστές επακόλουθες συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το αμέσως προσεχές διάστημα για την ένταξή της στη Ρωσία, ανακοίνωσε η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πασετσνίκ δήλωσε «Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας. Οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία» φέρεται να είπε σύμφωνα με τοπικό ΜΜΕ.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ και λίγο μετά διέταξε την έναρξη μιας ειρηνευτικής, όπως την αποκάλεσε, επιχείρησης εκεί.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία, σε μια ειδική επιχείρηση όπως την αποκάλεσε προκειμένου να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές ικανότητες της γειτονικής της χώρας και να εξαλείψει ανθρώπους που χαρακτηρίζει επικίνδυνους εθνικιστές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία στην προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr