Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυσοίωνη πρόβλεψη από τον Μπόρις Τζόνσον

0
58

Σε μία δυσοίωνη εκτίμηση για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χαρακτήρισε «ρεαλιστική» την πιθανότητα να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023.

Σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα που αναφέρουν δυτικές πηγές και για το πιθανό σενάριο μιας ρωσικής νίκης, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, ναι, φυσικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ «Πούτιν έχει τεράστιο στρατό, (…) έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί την φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο ίδιος στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Ινδία με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην ουκρανική αντίσταση, μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή».

Πηγή: Pagenews.gr