Πόλεμος στην Ουκρανία: Εύσημα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκρισή της

0
36

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχάρη την Ελλάδα για τη σημαντική και έγκαιρη βοήθεια που παρείχε στην κυβέρνηση της Ουκρανία, μέσα σε λίγες ώρες από το σχετικό αίτημα του προέδρου Ζελένσκι
Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ απέσπασε η Ελλάδα για την άμεση αντίδρασή της και την έγκαιρη βοήθειά της, με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συγχαίρουν «την ελληνική κυβέρνηση για τη σημαντική και έγκαιρη βοήθεια που παρείχε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ανθρωπιστικής, όσο και της στρατιωτικής βοήθειας. Αυτή η σημαντική βοήθεια, που παραδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες από το αίτημα του Προέδρου Ζελένσκι, καταδεικνύει και πάλι την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Ουκρανία».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών που προωθεί ενεργά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε διάφορες περιοχές που έχουν σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, υπερασπίζοντας τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Επαινούμε τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένης της συμμάχου μας Ελλάδας- που παρέχουν στρατιωτική, ανθρωπιστική ή και τις δύο μορφές βοήθειας στην Ουκρανία», τόνισε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σταθερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η βελτίωση των αμυντικών ικανοτήτων της αποτελεί ένα παράδειγμα της αμερικανικής υποστήριξης. Όπως τόνισε αυτή η βοήθεια που παρέχεται μέσω των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων τους θα συνεχίσει να καταφθάνει καθημερινά στην Ουκρανία. «Η βελτίωση της ικανότητας της Ουκρανίας να αμύνεται ενάντια στην απρόκλητη ρωσική επιθετικότητα είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της υποστήριξής μας. Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, αυξάνουμε την αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία, την οποία χρησιμοποιεί για να αμυνθεί ενάντια στη συνεχιζόμενη βάναυση επιθετικότητα του Κρεμλίνου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2021», είπε χαρακτηριστικά.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr