Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έτοιμη να επιστέψει στις ειρηνευτικές συνομιλίες

0
78

Τη δήλωση έκανε Ρώσος διαπραγματευτής κατηγορώντας παράλληλα το Κίεβο για τη διακοπή τους

Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να εισέρχεται στον 4ο μήνα, η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τo Κίεβο,δηλώνει ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι κατηγορώντας για τη διακοπή τους την Ουκρανία.

«Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο», είπε την Κυριακή ο Μεντίνσκι, που είναι σύμβουλος στο Κρεμλίνο και του έχουν ανατεθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας.

«Το πάγωμα των συνομιλιών έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της Ουκρανίας», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι τώρα «η μπάλα είναι στη δική τους πλευρά»

«Η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις», υποστήριξε.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν αφού οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου αλλά δεν κατάφεραν να καταλάβουν γρήγορα την πρωτεύουσα. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν τον Μάρτιο στην Τουρκία, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπείες είχαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ είπε την περασμένη Τρίτη ότι οι συνομιλίες «αναστέλλονται» καθώς η Ρωσία ανασύνταξε τις δυνάμεις της και τώρα επικεντρώνει την «ειδική επιχείρηση», όπως αποκαλεί τον πόλεμο, στην ανατολική Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr