Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Αττική, Εύβοια και Κρήτη

0
56

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται και για σήμερα, Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του  (www.civilprotection.gr), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Ακολουθεί ο χάρτης πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την  Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Στις 22 οι δασικές πυρκαγιές χθες:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος κατά το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες κλήθηκαν να επέμβουν σε 23 δασικές πυρκαγιές. Συγκεκριμένα σε:

    • 86 αστικές πυρκαγιές,
    • 23 δασικές πυρκαγιές,
    • 70 παροχές βοηθείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr