Πολωνία: Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Σκοτώθηκε στρατιώτης

0
84

Πολωνία: Το καθεστώς Λουκασένκο εξακολουθεί να εργαλοποιεί το δράμα των μεταναστών.

Το δραματικό σίριαλ συνεχίζεται στην Πολωνία και ειδικότερα στα σύνορα με την Λευκορωσία, με την περιοχή να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και αντικρουόμενων συμφερόντων και τις εικόνες να παραπέμπουν στην μεταναστευτική κρίση του Έβρου, τότε που η Τουρκία εργαλειοποιούσε τον πόνο των προσφύγων. Στο παζλ των εξελίξεων έρχεται να προστεθεί η επιδίωξη του Αλεξάντερ Λουκασένκο να προμηθευτεί από τη Ρωσία πυρηνικά οπλικά συστήματα, ενώ Λευκορώσοι στρατιώτες «τυφλώνουν» με λέιζερ Πολωνούς για να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες.

Στο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου σκοτώθηκε Πολωνός στρατιώτης που υπηρετούσε στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε πυροβολισμό από λάθος στο οποίο ενεπλάκη πολωνικό όπλο, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Βαρσοβίας.

Πολωνία: Στρατιώτες από τη Λευκορωσία τυφλώνουν Πολωνούς συνοριοφύλακες με ειδικά λέιζερ, ενώ προμηθεύουν και με δακρυγόνα τους μετανάστες

Στην πολυπαραγοντική εξίσωση της κρίσης προστίθενται συνεχώς νέοι συντελεστές, ενώ παρατηρείται μια αναταραχή στη διπλωματική σκακιέρα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στείλει προ ημερών βομβαρδιστικά στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας για να στηρίξει τον Λουκασένκο, με την ΕΕ να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις προωθώντας σχέδιο κυρώσεων σε βάρο του Μινσκ.

Το καθεστώς Λουκασένκο απαντά από την πλέυρά του με απειλή διακοπής της παροχής φυσικού αερίου, ενώ την ίδια ώρα προειδοποιητικά μηνύματα φτάνουν και από τις ΗΠΑ που φοβούνται για πιθανή ρωσική εισοβλή στην Ουκρανία λόγω της εύθραστης κατάστασης.

Τη στιγμή που εκτυλίσσονται σκηνές τραγωδίας στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας με μετανάστες να παραδίνονται στο ψύχος και να πεθαίνουν, το καθεστώς Λουκασένκο τραβά με ψεύτικες υποσχέσεις μετανάστες στα εδάφη του δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην Ευρώπη, ενώ στρατιώτες ανοίγουν και τρύπες στον φράχτη για να διευκολύνουν το πέρασμα.

Πολωνία

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Λευκορωσία ζητά πυρηνικά οπλικά συστήματα από τη Ρωσία για να τα αναπτύξει στα νότια και δυτικά σημεία της χώρας

Σοβαρή ανησυχία εγείρει και το γεγονός ότι στρατιώτες από τη Λευκορωσία τυφλώνουν Πολωνούς συνοριοφύλακες με ειδικά λέιζερ, ενώ προμηθεύουν και με δακρυγόνα τους μετανάστες ώστε να επιτίθενται στις πολωνικές δυνάμεις και να περνούν τα σύνορα.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε, πάντως, το βράδυ της Παρασκευής όταν λευκορωσικά στρατεύματα έσκισαν τον φράχτη και εμπόδισαν του Πολωνούς στρατιώτες να τον στήσουν ξανά ώστε αποτρέψουν τη διέλευση μεταναστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr