Πολυτεχνείο: Στην αμερικανική πρεσβεία η πορεία

0
74

Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε η πορεία για τα 48 χρόνια από το Πολυτεχνείο. Νωρίτερα οι φοιτητές άνοιξαν τη σημαία μπροστά στην είσοδο όπου πριν από 48 χρόνια εισέβαλε το τανκ. Φέτος, οι εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας και του lockdown. Το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει και διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και στην οδό Σταδίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας και την Αμαλίας.

Πολυτεχνείο: Δείτε εικόνες από την πορεία

Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο: Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία

Στην πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου μετείχε, ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας», τόνισε, προσθέτοντας: «Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού».

«Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

Πολυτεχνείο: Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Υην επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την παρουσία του στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, τονίζοντας πως επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα, ακριβώς γιατί τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ’73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ’74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr