Πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος: Η Κομισιόν προτείνει

0
57

Το σχέδιο 9 σημείων έχει τίτλο «Playing My Part» και προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν κάποια πράγματα της καθημερινότητάς τους

Με την Ευρώπη να αναζητά τρόπους απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το σχέδιο των εννέα σημείων, με τίτλο «Playing My Part» απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε κάποιους πρακτικούς καθημερινούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα μέτρα που εκπονήθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ) θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν  450 ευρώ ετησίως, για κάθε νοικοκυριό, όπως μεταδίδει το BBC.

Η αγορά ενέργειας από τη Ρωσία βοηθά στη στήριξη της οικονομίας της και στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, ενώ η Ευρώπη δεν μπορεί να βρει μέχρι στιγμής εναλλακτικές προμήθειες, ζητά από τους πολίτες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Το σχέδιο των εννέα σημείων, «Playing My Part», προτρέπει τους πολίτες να οδηγούν λιγότερο, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να περιορίσουν τη χρήση κλιματιστικών ή να εργάζονται από το σπίτι τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Καλεί επίσης τους πολίτες:

  • Να χαμηλώνουν όσο μπορούν τη θέρμανση το χειμώνα και να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο μπορούν τον κλιματισμό το καλοκαίρι.
  • Να οδηγούν πιο αργά στους αυτοκινητόδρομους, χωρίς να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό του αυτοκινήτου.
  • Να προτιμούν για τα ταξίδια τους το τρένο από το αεροπλάνο.
  • Να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και όπου είναι δυνατό να προτιμούν να πηγαίνουν με τα πόδια ή με το ποδήλατο.
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο όσο είναι δυνατό τις Κυριακές.

Όπως δήλωσε ο Φατίχ Μπιρόλ, διευθυντής του IEA, «οι άνθρωποι στην Ευρώπη επιθυμούν να αναλάβουν δράση, βλέποντας τις φρικτές σκηνές του ανθρώπινου πόνου που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία έπειτα από τη ρωσική εισβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr