Πότε ανοίγουν τα Jumbo

0
53

Η χώρα μας από σήμερα 4 Μαΐου ξεκίνησε τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, με μία κατηγορία επιχειρήσεων να ανεβάζουν ρολά στα καταστήματά τους. Έτσι και η γνωστή επιχείρηση «Jumbo» θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο, αφού στις 11 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει και πάλι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η επιχείρηση, το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων αναπόφευκτα επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου.

Κάθε μήνας lockdown, πλην του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου, μήνες με πολύ υψηλές πωλήσεις, λόγω σχολικών ειδών και δώρων αντιστοίχως, αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των πωλήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιχείρησης:

«Η θετική τάση στις πωλήσεις του e-jumbo.gr αναμένεται να διατηρηθεί εν μέρει και στο επόμενο διάστημα, καθώς η αγορά θα στρέφεται όλο και περισσότερο σε διαδικτυακές πωλήσεις. Ωστόσο το ηλεκτρονικό κατάστημα αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό στη συνολική δραστηριότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό της πρόγραμμα, η Jumbo τονίζει ότι είναι λογικό να υπάρξουν καθυστερήσεις στο άνοιγμα των καταστημάτων που ήταν προγραμματισμένα να λειτουργήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, ωστόσο ο όμιλος δεν θα παρεκκλίνει από τη μακροπρόθεσμη στρατηγική επέκτασης του δικτύου του. Πάντως στην οικονομική έκθεση της Jumbo τονίζεται ότι «η εταιρεία και ο όμιλος θα επανεξετάσουν όπου αυτό απαιτείται το επενδυτικό τους πλάνο, ανάλογα με τις εξελίξεις της τρέχουσας κατάστασης».

Στην οικονομική έκθεση γίνεται λόγος και για την κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου εν μέσω πανδημίας.

 «Ο δανεισμός καλύπτεται με επαρκή ταμειακά διαθέσιμα και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα αποπληρωμής των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων ή κάλυψης των χρηματοοικονομικών δεικτών του ομολογιακού δανείου της εταιρείας. Το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας και του ομίλου ανέρχονται σε 505,16 και 819,30 εκατoμμύρια ευρώ αντιστοίχως», αναφέρεται στην έκθεση.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή μερίσματος στους μετόχους για τη χρήση του 2019, αυτή θα γίνει κανονικά, όμως για τη χρήση του 2020 τα πράγματα προβλέπεται να είναι διαφορετικά. «Η μερισματική πολιτική παραμένει αναλλοίωτη αλλά οι μέτοχοι-συνεταίροι του ομίλου οφείλουν να γνωρίζουν ότι το 2020 θα πρέπει να θεωρείται μια χαμένη χρονιά, σε σύγκριση με τα μεγέθη του παρελθόντος», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: Pagenews.gr