ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ασθενείς με Covid-19 που έχουν αναρρώσει, δεν μπορεί να μολυνθούν ξανά

0
60

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν στοιχεία» ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Σε δήλωση που εξέδωσε, ο ΠΟΥ προειδοποίησε να μην δοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ούτε «πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας» σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να θεωρήσουν πως μπορούν να αψηφούν τις οδηγίες.

Η Χιλή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα αρχίσει να χορηγεί «διαβατήρια υγείας» σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο. Αφού θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει αντισώματα ώστε να αποκτήσουν ανοσία στον ιό, θα μπορούν να επιστρέφουν αμέσως στη δουλειά τους.

Χιλιάδες νεκροί σε ΗΠΑ και Βρετανία

Μπορεί το κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως να είναι κλίμα αισιοδοξίας και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να σκέφτονται την χαλάρωση των μέτρων στις χώρες τους, αλλά υπάρχουν ακόμα χώρες που ο κορωνοϊός πραγματικά «θερίζει». Ο λόγος για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που μετράνε μαζί καθημερινά χιλιάδες νεκρούς και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση, δεδομένης και της στάσης των ηγετών τους, οι οποίοι βιάζονται να επανεκκινήσουν την οικονομία. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 2.731.005, ενώ έχουν πεθάνει 194.456. Σε μια πιο αισιόδοξη νότα 762.196 άνθρωποι έχουν ιαθεί πλήρως.

Πηγή: Pagenews.gr