ΠΟΥ Κίνα: Ομάδα ειδικών ερευνά την πηγή προέλευσης του κορωνοϊού

0
37

Ομάδα με δύο αξιόλογους ειδικούς στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στην Κίνα προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια και η πηγή προέλευσης του κορωνοϊού.

Η προπαρασκευαστική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναχώρησε για την ασιατική χώρα για να διοργανώσει μια έρευνα για την πηγή προέλευσης του φονικού ιού από τον οποίο προκλήθηκε η πανδημία της Covid-19, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Τι θα κάνουν αυτοί οι ειδικοί στην Κίνα;

Οι δύο ειδικοί του ΠΟΥ που μεταβαίνουν στην Κίνα είναι εξειδικευμένοι στην επιστήμη και την επιδημιολογία των ζώων, σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Αυτοί θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες για να καθορίσουν το πεδίο και την διαδρομή της έρευνας, όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

«Έχουν φύγει, τώρα πετάνε. Είναι η προπαρασκευαστική ομάδα που θα επεξεργαστεί το πεδίο της έρευνας», ξεκαθάρισε. Κατά την ίδια συνέντευξη η Χάρις δήλωσε επίσης ότι ο ΠΟΥ δεν θα διαδραματίσει κανέναν ρόλο στην ανεξάρτητη επιτροπή, την οποία ανακοίνωσε ότι θα συστήσει για να εξετάσει τον συνολικό χειρισμό της πανδημίας. «Από εδώ και πέρα απέχουμε τελείως από την όλη διαδικασία», τόνισε.

Πάντως, έχουν υπάρξει και δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται κυρίως σε επιστήμονες από την Κίνα, τα οποία προτάσσουν ότι ο ιός δεν ξεκίνησε από τη μακρινή χώρα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Ολοκληρώθηκε και η σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής

Θυμίζουμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό εκ μέρους του της πανδημίας του κορωνοϊού και την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις. Και υπενθυμίζεται πως η πανδημία του φονικού ιού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 550.910 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Περισσότερα από 12.123.290 κρούσματα της Covid-19 έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 6.461.200 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί, αν και ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr