ΠΟΥ κορωνοϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην έδρα του Οργανισμού

0
61

ΠΟΥ κορωνοϊός: Σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  δύο εργαζόμενοι του Οργανισμού έχουν προσβληθεί από το φονικό ιό. Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στον ΠΟΥ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, μετά την ανακοίνωση ενός κρούσματος στην έδρα του ΟΗΕ στην ίδια πόλη της Ελβετίας καθώς και ενός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από τα γραφεία και άρχισαν να έχουν συμπτώματα όταν ήταν σπίτι τους, δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ στους δημοσιογράφους.

Έγιναν τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από την covid-19», συνέχισε  ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ. «Κατά συνέπεια έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα». Στην έδρα του ΠΟΥ εργάζονται περίπου 2.400 άνθρωποι και πλέον οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η μετάδοση της covid-19, επεσήμανε ο Λίντμαϊερ.

Στην Ελβετία έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τον αριθμό τους να έχει ξεπεράσει τα 2.200. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης 8.000 στρατιωτικών.

Πηγή: Pagenews.gr