ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να διπλασιαστεί πριν από την κυκλοφορία ενός εμβολίου

0
28

Τα δύο εκατομμύρια θύματα μπορεί να φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό, προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο.

Μάλιστα, θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σύμφωνα με την προειδοποίηση αξιωματούχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Αν δεν το κάνουμε (να αναλάβουμε συντονισμένη δράση), όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε, δηλαδή δύο εκατομμύρια θάνατοι, δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», σχολίασε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

«Δεν αφορά μονάχα το να διεξάγουμε τεστ και να ιχνηλατούμε, όχι μονάχα να παρέχουμε ιατρική φροντίδα, όχι μονάχα να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όχι απλά να εργαζόμαστε στα εμβόλια, να τα κάνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα», απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος του ΠΟΥ. «Εάν δεν συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα, να εξελισσόμαστε, στη φύση, την κλίμακα και την ένταση της συνεργασίας μας, επομένως, ναι, θα δούμε αυτόν τον αριθμό και δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερο. Η στιγμή για ανάληψη δράσης είναι αυτή τώρα», τόνισε ο Ράιαν.

Έχουν περάσει εννιά μήνες από την ανακάλυψη του φονικού ιού στην Κίνα

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών εννιά μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, τουλάχιστον 984.068 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στον κόσμο. «Πραγματικά ελπίζω να μην αρχίσουμε να κουνάμε το δάχτυλο: Για όλα φταίει η νεολαία», ανέφερε ο Ράιαν.

Για αυτό, ο Ράιαν επεσήμανε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων παρά τις ανησυχίες ότι οι νέοι ώθησαν τη διασπορά του ιού, μετά την άρση των περιορισμών και των lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο. «Το τελευταίο πράγμα που ένας νέος χρειάζεται, είναι έναν μεγαλύτερο να του μιλάει με στόμφο και να του κουνάει το δάχτυλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr