ΠΟΥ – Κορωνοϊός: Στους 5.000 οι θάνατοι – Η Ευρώπη νέο επίκεντρο της πανδημίας

0
114

ΠΟΥ – Κορωνοϊός: Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καλώντας τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».

Ξεπέρασαν τους 5.000 οι θάνατοι εξαιτίας του ιού

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε. Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει τραγικό λάθος.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα τα κρούσματα έφτασαν τα 190

Συνεχίζει να «χτυπά» την Ελλάδα ο κορωνοϊός, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέα, πιο αυστηρά μέτρα. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, πλέον η Ελλάδα μετρά 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά από τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αποφασίστηκε λοιπόν να μπει λουκέτο σε καφετέριες και εστιατόρια.

Πηγή: Pagenews.gr