Πούτιν: «Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά αλλά δεν χρειάζεται»

0
52

Δηλώσεις του Ρώσου προέδρου στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.- Χαρακτήρισε «ντροπή των Εβραίων» τον Ζελένσκι

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι η Ρωσία παρέδωσε τα πρώτα της τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και τόνισε ότι η Ρωσία θα μπορούσε «θεωρητικά» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή ύπαρξη της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει.

«Το συζητούσαμε με τον πρόεδρο Λουκασένκο… συζητούσαμε τότε ότι μέρη αυτών των όπλων θα πρέπει να μεταφερθούν στη Λευκορωσία και αυτό έχει ήδη γίνει. Θα έχουν μεταφερθεί εκεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και (μέχρι) τέλος του χρόνου όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί. Αλλά αυτό είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς… δεν έχουμε τέτοια ανάγκη (να τα χρησιμοποιήσουμε)», δήλωσε ο Πούτιν και τόνισε ότι αρνήθηκε να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα, ρωτώντας τον παρουσιαστή της συνεδρίασης: «Θέλετε να τρομάξω όλο τον κόσμο; Όχι, δεν το θέλω.»

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταστρέψει τμήματα του κεντρικού Κιέβου αλλά έχει επιλέξει να μην το κάνει για διάφορους λόγους. Ωστόσο δεν διευκρίνισε τους λόγους.

Οι επιθέσεις στα παραμεθόρια εδάφη της Ρωσίας ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των δυνάμεων της Μόσχας από άλλα μέτωπα, είπε.

Ρώσοι και Λευκορώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι υπέγραψαν μια συμφωνία τον Μάιο που προβλέπει ότι η Μόσχα θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Το σχέδιο για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων σε ξένο έδαφος είναι το πρώτο της Ρωσίας από το 1991. Το Κρεμλίνο υπερασπίστηκε την απόφαση λέγοντας ότι προκαλείται από τις δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Πηγή: Pagenews.gr