Πούτιν κορωνοϊός: Δεν αλλάζει προς το καλύτερο η κατάσταση με την πανδημία στη Ρωσία

0
48

Πούτιν κορωνοϊός: Η κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη Ρωσία, δεν αλλάζει προς το καλύτερο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε ως θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα. «Βλέπουμε ότι η κατάσταση αλλάζει στην πραγματικότητα καθημερινά και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν. Όλο και πιο πολλά είναι τα βαριά περιστατικά της νόσου, συγκεκριμένα τα βαριά» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της τα πάντα, ακόμη και τα πιο δύσκολα και ακραία σενάρια εξέλιξης της κατάστασης σε σχέση με τον κορωνοϊό, ώστε όπως είπε «να μπορούμε ευέλικτα, άμεσα να επανακαθορίζουμε την στρατηγική και τακτική των ενεργειών μας, παρέχοντας όπως είναι αυτονόητο ιατρική περίθαλψη στους πολίτες».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επισήμανε ότι η χώρα καταφέρνει να προπορεύεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνονται εκτιμήσεις ως προς την εξέλιξη της κατάστασης τουλάχιστον με ορίζοντα δέκα ημερών.

Ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να προβαίνει διαρκώς σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης με βάση την πραγματική εικόνα. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να επιμερίσει ορθολογικά το βάρος που επωμίζονται τα νοσοκομεία και οι κλινικές στις διάφορες περιφέρειες της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι ο επιμερισμός αυτός αφορά και τον ιατρικό εξοπλισμό και τα μέσα προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τους αναπνευστήρες, τα φάρμακα και τους ιατρούς, ώστε να καλύπτονται τα νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες. Κατά την άποψη του Ρώσου προέδρου «το σύστημα υγείας πρέπει να λειτουργεί ως ενιαίας μηχανισμός».

Πηγή: Pagenews.gr