Πούτιν: Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη έως ότου αρθούν οι κυρώσεις

0
62

O N. Πεσκόφ ανέφερε ακόμη πως «η λειτουργία του αγωγού βασίζεται σε μια μονάδα που χρειάζεται σοβαρή συντήρηση».

Στα άκρα ωθεί το Κρεμλίνο τις σχέσεις του με τις ευρωπαϊκές χώρες, απειλώντας ουσιαστικά τη Γηραιά Ήπειρο με την διακοπή παροχής φυσικού αερίου μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Ντίμτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδία, «τα προβλήματα με τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα συνεχιστούν έως ότου αρθούν οι κυρώσεις που εμποδίζουν τη συντήρηση των μονάδων αγωγών».

Ο Ν. Πεσκόφ πρόσθεσε: «Προβλήματα στην άντληση προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της χώρας μας και εναντίον ορισμένων εταιρειών από δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα οδηγούσαν σε προβλήματα με την άντληση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλινου συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι οι κυρώσεις συνεχίζουν να λειτουργούν, δεδομένου ότι φέρνουν απόλυτη σύγχυση, νομική, πρακτική, σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη συντήρηση όλων των εξαρτημάτων και συγκροτημάτων, τώρα προς το παρόν μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτή την ενιαία μονάδα που με κάποιο τρόπο θα μπορέσουμε να βάλουμε με τη σειρά».

O N. Πεσκόφ ανέφερε ακόμη πως «η λειτουργία του αγωγού βασίζεται σε μια μονάδα που χρειάζεται σοβαρή συντήρηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr