Πούτιν: Πρόκληση οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα για τη Ρωσία

0
83

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι οι μη προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα και ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, στενού της συμμάχου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε ισχυρισμούς πως η Ρωσία σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι πρόκειται για καθαρή «καταστροφολογία».

Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε και τη μεταναστευτική κρίση που εκτυλίσσεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με αυτή την κατάσταση.

Πούτιν

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα ως πρόκληση για να τονώσει τις εντάσεις και να ακολουθήσει μία «πολιτική περιορισμού» της Ρωσίας.

Προσφάτως, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις ασκήσεις «αποσταθεροποιητικές» και «επικίνδυνες», ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε πως στέλνοντας τα πλοία της στην περιοχή κοντά στα ρωσικά σύνορα, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ωθήσει τις παράκτιες χώρες σε συγκρουσιακές πολιτικές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή, σε ένα 24ωρο τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν έξι πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ερντογάν: Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει με προκλητικό τόνο λέγοντας πως η Τουρκία θα εξορύξει ότι υπάρχει στην Μαύρη Θάλασσα.

Παρά το ότι είναι αντιμέτωπος με την ολοένα αυξανόμενη κριτική εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να είναι προκλητικός. Μάλιστα, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια ηλεκτρικού σταθμού, διαμήνυσε την συνέχιση των επιχειρήσεων εξόρυξης σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Anadolu, ανέφερε «Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο». «Ό,τι και να πείτε θα αυξήσουμε τον αριθμό των πλοίων. Ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εμείς θα το εξορύξουμε» δήλωσε, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την έναρξη των προετοιμασιών για τη δημιουργία του 2ου και του 3ου γύρου πυρηνικών σταθμών της χώρας.

Πηγή: Pagenews.gr