Πούτιν: «Ξήλωσε» τον διοικητή του Στόλου του Ειρηνικού

0
58

Υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο απέλυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, επειδή αρνήθηκε να στείλει άνδρες που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο απέλυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, επειδή αρνήθηκε να στείλει άνδρες που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του στον πόλεμο στην Ουκρανία.Ο 66χρονος ναύαρχος Sergei Avakyants φαίνεται πως «ξηλώθηκε» ξαφνικά από τη θέση του διοικητή του ρωσικού στόλου στον Ειρηνικό.Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Telegram. ο ναύαρχος επεδίωκε να προστατεύσει τους άνδρες του ώστε να μην γίνουν «τροφή για τα κανόνια» στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 66χρονος στρατιωτικός αξιωματούχος αρνήθηκε τις διαταγές του Κρεμλίνου, βάζοντας βέτο στην αποστολή των ανδρών του στην Ουκρανία. Ωστόσο όταν αναγκάστηκε να μην παρακούσει φέρεται να έστειλε στο μέτωπο όσους ήταν αναξιόπιστοι.

Πηγή του ρωσικού επιτελείου άμυνας ανέφεραν ότι ο Avakyants μιλώντας στον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας Nikolay Yevmenov του είπε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να καταστραφεί ο στόλος. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα θυμωμένος.

Πηγή: Pagenews.gr