Πρέμιερ Λιγκ κορωνοϊός: Ζημιά δισεκατομμυρίων από τη διακοπή του πρωταθλήματος

0
53

Πρέμιερ Λιγκ κορωνοϊός: Πολύ σημαντικό είναι το σημερινό ραντεβού που έχουν οι 20 σύλλογοι της Premier League για να συζητήσουν τις εναλλακτικές λύσεις ως προς την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Την περασμένη Παρασκευή πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση διακοπής έως τις 4 Απριλίου και επαναξιολόγηση της κατάστασης ανάλογα με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, τα οικονομικά στοιχεία της Premier League έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με μελέτη του 2017 της «Ernst & Young» οι 20 σύλλογοι συνεισέφεραν στην εθνική οικονομία με 3.3 δισεκατομμύρια λίρες φόρους σε ετήσια βάση, ενώ υποστήριζαν -έμμεσα ή άμεσα- περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας. Με δεδομένη την αύξηση εσόδων που παρουσιάζουν κάθε χρόνο τα club, είναι λογικό να συμπεραίνει κανείς ότι τα αντίστοιχα μεγέθη θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα το 2020. Επίσης, επιχορηγούν με 140εκ. λίρες κάθε χρόνο τους συλλόγους των τριών κατηγοριών της Football League (Championship, League One and League Two) για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής.

Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ προσφέρει 1 εκατ. ευρώ στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που ήδη έχει αφήσει πίσω του τους πρώτους νεκρούς στη χώρα του. Τη δωρεά αποκάλυψαν τα ΜΜΕ του Καϊρου, τα οποία αναφέρουν πως η πράξη αυτή είναι «συμπεριφορά ενός αληθινού Αιγύπτιου, ο οποίος έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα».Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, στην Αίγυπτο έχουν καταγραφεί 196 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 νεκροί από τον κορονοϊό.

Πηγή: Pagenews.gr