Πρέσβης Ισραήλ Ν. Κατς: Έδωσε αίμα για τους τραυματίες – «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε»

0
43

Με την προτροπή «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε», ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς έδωσε αίμα για τις ανάγκες περίθαλψης των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σήμερα ανταποκρίθηκα σε έκκληση για αιμοδοσία για τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε» υπογραμμίζει ο Ισραηλινός πρέσβης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε άλλη ανάρτησή του λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο Νόαμς Κατς είχε δηλώσει συγκλονισμένος και λυπημένος από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Οι καρδιές μας στρέφονται στις οικογένειες των θυμάτων. Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Η πρεσβεία του Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές».

Μάλιστα, η ισραηλινή σημαία στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα κυματίζει μεσίστια. «Το Ισραήλ θρηνεί για την τραγωδία και τις απώλειες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν λόγια» τονίζεται σε αντίστοιχη ανάρτηση.

«Δεν υπάρχουν λόγια»

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ενώ ταυτόχρονα εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον ανθρώπινο πόνο σε τέτοιες στιγμές.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός συμμετέχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο τόσων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Σε άμεση κινητοποίηση, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Αθηνών έχουν τεθεί από χθες στη διάθεση των Αρχών για κάθε απαραίτητη υποστήριξη, και μετέχουμε όλοι στην εκστρατεία αιμοδοσίας για τις ανάγκες των τραυματιών.

Με οδύνη εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και ολόψυχα ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr