Προαστιακός νεκρός: Συρμός παρέσυρε και σκότωσε πεζό

0
52

Παγωμένη η κοινωνία στο άκουσμα μιας ακόμη δυσάρεστης είδησης. Ειδικότερα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από αμαξοστοιχία προαστιακού όπου τον παρέσυρε και τον σκότωσε ακαριαία. Το δυσάρεστο συμβάν σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, έγινε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11.00  το πρωί, όταν το άτομο κινούνταν εντός της γραμμής και η αμαξοστοιχία 1313 εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο Πειραιά. Επισημαίνεται δε, ότι το άτομο αγνώστων στοιχείων, καθώς δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη κάποιο επιπλέον στοιχείο για την ταυτότητα του άτυχου συμπολίτη μας, παρασύρθηκε από τον συρμό στις Κρήνες του δήμου Βέλου – Βόχας. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της  αστυνομίας,  έπειτα από σχετική κλήση που δέχθηκαν αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον άτυχο πολίτη καθώς και σώμα της πυροσβεστικής.

Διακοπή δρομολογίων του ηλεκτρικού από την Αττική  έως την Νέα Ιωνία

Υπομονή συνίσταται σε όσους πολίτες θέλουν να χρησιμοποιήσουν σήμερα τον Ηλεκτρικό. Λόγω βλάβης έχει ακινητοποιηθεί συρμός στα Άνω Πατήσια, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από τον Πειραιά έως την Αττική και από την Νέα Ιωνία έως την Κηφισιά. Το πρόβλημα παρουσιάζεται λόγω της ακινητοποίησης του συρμού στα Άνω Πατήσια, στις στάσεις από την Αττική έως τη Νέα Ιωνία. Ήδη είναι σε εξέλιξη εργασίες προκειμένου να απομακρυνθεί ο ακινητοποιημένος συρμός. Ωστόσο, ο κόσμος που περιμένει στις αποβάθρες είναι αρκετός.

Συχνότερα δρομολόγια και αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων:

Σύμφωνα με την ΟΑΣΑ, από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 έχουν πυκνώσει ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια των συρμών στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για το Μετρό τονίζεται ότι «οι συχνότητες δρομολογίων στη γραμμή 2 στα χρονικά διαστήματα από τις 07:00 έως τις 11:00 και από τις 13:30 έως τις 17:30 καθώς και στη γραμμή 3 στο χρονικό διάστημα από τις 07:00 έως τις 17:30 θα είναι ανά 4,5 λεπτά».

Επίσης, εφαρμόζονται ήδη οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά τη μείωση του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο των πολλαπλών μέτρων στήριξης, ανακοινώθηκε ότι από την 1η Ιουνίου 2020 ο συντελεστής ΦΠΑ στα ΜΜΜ πέφτει στο 13% από 24%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κανονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ να πέσει στα 1,20 ευρώ (από 1,40).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr