Προσωπική διαφορά: Ποιοι και πώς θα λάβουν τα 300 ευρώ [vid]

0
75

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μπόνους σε συνταξιούχους που δεν είχαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς βρίσκονται σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μπόνους σε συνταξιούχους που δεν είχαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς βρίσκονται σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος.  Πρόκειται για περίπου 140.000 συνταξιούχους οι οποίοι κατ’ αρχάς λόγω προσωπικής διαφοράς δεν πήραν ούτε μισό ευρώ αύξηση. Επιπλέον, επειδή κινούνται στη ζώνη των 800-1.000 ευρώ, δεν πήραν ούτε την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ και δεν είχαν και όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επίδομα σε αυτή την κατηγορία θα είναι 350 με 400 ευρώ.

Πριν από την Καθαρά Δευτέρα η πληρωμή συντάξεων

Αναφερόμενος στις τακτικές πληρωμές ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ κ. Όμηρος Τσάπαλος τόνισε ότι θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου (συντάξεις Μαρτίου) και διευκρίνισε ότι μόνο γι’ αυτό το μήνα θα δουν κάτι παραπάνω στα ATM. «Στα τέλη του μηνός, πριν την Καθαρά Δευτέρα που θα πληρώσουμε τις συντάξεις, θα δουν μία έκτακτη αύξηση, η οποία στη συνέχεια τον επόμενο μήνα θα εναρμονιστεί με αυτό το οποίο πληρώνουν», συμπλήρωσε o κ. Τσάπαλος.

Για τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ότι αυτά θα εκδοθούν στις 15 του μηνός και θα μπορούν να συγκρίνουν οι συνταξιούχοι το παλιό εκκαθαριστικό με το καινούργιο για να δουν ακριβώς πόση προσωπική διαφορά μειώθηκε και τι παραπάνω κρατήσεις πιθανώς είχαν για να καταλάβουν γιατί πήραν το ποσό που έλαβαν.

Πηγή: Pagenews.gr