Προστασία α κατοικίας: Τρεις μήνες παράταση ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

0
57

Προστασία α κατοικίας:  Την τρίμηνη παράταση -έως το τέλος Ιουλίου- του πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το υφιστάμενο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξέπνεε την Πέμπτη. “Κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα γέφυρα για την πρώτη κατοικία.

Όπως ανακοίνωσε, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους μένουν εκτός εργασίας για την περίοδο υγειονομικής κρίσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, πρωταγωνιστεί στην έξοδο από την κρίση» επισήμανε ο πρωθυπουργός. «Οι συνέπειες της επίθεσης του κορωνοϊού θα είναι χωρίς αμφιβολία δραματικές και πολυεπίπεδες, αλλά και πρωτόγνωρες… Καμία γενιά δεν έχει ζήσει όμοιά της, για σχεδόν έναν αιώνα.

Θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ανθρώπου κι αφορά τους πάντες, όλες τις χώρες. Δεν κάνει κανέναν κοινωνικό διαχωρισμό και η ίδια η πηγή της, παραμένει αόρατη. Δεν έχει κανέναν υπεύθυνο να κληθεί να λογοδοτήσει» Έχουμε, πρόσθεσε, μπροστά μας έναν πόλεμο που θα κρατήσει πολύ, άρα πρέπει να υπάρχουν εφεδρείες, η επιτυχία αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης θα είναι το μέτρο για την ανάταξη της οικονομίας την επόμενη μέρα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο Μάιο ξεκινά το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων έως 80% για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, ενώ 10 δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται προς τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Πηγή: Pagenews.gr