Πρωτοχρονιά 2022: Η «dream team» του Άγιου Βασίλη – Ποιοι είναι οι τάρανδοι που οδηγούν το έλκηθρο

0
77

Η πιο «διάσημη» ομάδα όλων των εποχών – Ο Ρούντολφ και οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη

Στην πιο μαγική εποχή του χρόνου ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των παιδιών έχουν οι τάρανδοι του Αγίου Βασίλη! Ποιος δεν ξέρει και δεν έχει τραγουδήσει τον «Ρούντολφ το ελαφάκι»; Το ταρανδάκι που έσωσε τα Χριστούγεννα και αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη «μαγική» ομάδα που ξεκινάει το ταξίδι της για να μοιράσει δώρα στα παιδιά, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και τις αντιξοότητες.

Η ιστορία

Όταν μια παραμονή Χριστουγέννων η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή και ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο δεν μπορούσαν να παραδώσουν τα δώρα στα παιδιά, η μυτούλα του Ρούντολφ έδωσε τη λύση… ήταν τόσο φωτεινή που έδειξε τον δρόμο. Και το μικρό ταρανδάκι έγινε ο ήρωας στα μάτια μικρών και μεγάλων.

Η πρώτη φορά που μαθαίνουμε τα ονόματά τους είναι το 1823, όταν σε μια εφημερίδα δημοσιεύεται ένα ποίημα του Clement Clarke Moore  με τίτλο «A visit from St. Nicholas»

Γνωρίστε την ομάδα των 8:

Ντάσερ – Ο πιο τολμηρός και γρήγορος.

Ντάνσερ – Η χορεύτρια και η το νεαρότερο θηλυκό της ομάδας.

Πράνσερ – Ο χοροπηδηχτούλης και νεαρότερος αρσενικός της ομάδας.

Βίξεν – Η στριμμένη, η μεγαλύτερη σε ηλικία θηλυκιά, η οποία ταξιδεύει δίπλα στον (στην) Ντάνσερ

Κόμετ – Ο κομήτης, από τους πιο γρήγορους, μαζί με τον Κιούπιντ βοηθούν την ομάδα ενάντια σε κακές καιρικές συνθήκες.

Κιούμπιτ – Ο έρωτας, πάντα μπροστά κατευθύνει τους υπόλοιπους.

Ντόνερ – Η βροντή, από τους παλαιότερους ταράνδους, πετάει δίπλα στον Μπλίτζετ.

Μπλίτζετ – Η αστραπή, ο ταχύτερος τάρανδος στο έλκηθρο και ο δεύτερος πιο δυνατός. 

Ρούντολφ

Ο γνωστός μας Ρούντολφ είναι από τα νεαρότερα μέλη της ομάδας και η είσοδος του στο «κλειστό» club της ομάδας του Αγίου Βασίλη έγινε το 1939.

Η ιστορία του Ρούντολφ γράφτηκε αρχικά από τον Ρόμπερτ Μέι και το τραγούδι Rudolph the Red – Nosed Reindeer σε εκτέλεση του Τζιν Ότρι τον καθιέρωσε ως αρχηγό και οδηγό των ταράνδων του Άη Βασίλη.

Η ιστορία του διάσημου τραγουδιού

Ο τραγουδοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός  Τζόνι Μαρκς παντρεύτηκε την αδελφή του Μέι, Μάργκαρετ.

Ο Μαρκς είχε μάθει την ιστορία του Ρούντολφ όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1939 κι άρχισε να γράφει προσχέδια στίχων σ’ ένα τετράδιο. Τη χρονιά που παντρεύτηκε την αδελφή του Μέι άρχισε να συνθέτει και τη μουσική και σύντομα κατάλαβε ότι το τραγούδι είχε όλα τα φόντα για να σημειώσει τεράστια επιτυχία. Ζήτησε από τον Τζιν Ότρι να το ερμηνεύσει, αν κι εκείνος σε πρώτη φάση αρνήθηκε, τελικά η γυναίκα του τον έπεισε. Έτσι ο “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” έγινε το δεύτερο εμπορικότερο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών πίσω από το «White Christmas».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr