Πρωτοχρονιά 2022: «Βουβή» υποδοχή της νέας χρονιάς στη σκιά της πανδημίας

0
19

Πρωτοχρονιά: Πώς υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2022

Η μετάλλαξη Όμικρον ματαίωσε τους μαζικούς εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Οι περισσότερες χώρες υποδέχθηκαν σιωπηλά το νέο έτος, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις από την τηλεόραση.

Η Γαλλία, η Βρετανία και δεκάδες άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ακύρωσαν τις μαζικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά.

«Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», είχε δηλώσει δήλωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Το Λονδίνο ακολούθησε το παράδειγμα του Παρισιού, του οποίου οι κάτοικοι και επισκέπτες δεν είδαν φέτος τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το Σανζ Ελιζέ, κατά την άφιξη της νέας χρονιάς.

Γερμανία

Και η Γερμανία έθεσε σε εφαρμογή αυστηρούς περιορισμούς επαφών προκειμένου να κάμψει τη διασπορά του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, ματαιώθηκαν οι συγκεντρώσεις την παραμονή της πρωτοχρονιάς και τα πυροτεχνήματα στο Βερολίνο.

Αυστηρά μέτρα έλαβε και η Ινδία. Όπως ανακοινώθηκε, στο Νέο Δελχί απαγορεύτηκαν όλες οι κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας.

Φέτος οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού επέφεραν αλλαγές και στο εορταστικό πρόγραμμα. Έτσι ορισμένες πόλεις αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όπως η πόλη Ουλάν-Ούντε που αποφάσισε να γιορτάσει στις 30 Δεκεμβρίου και το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι την 1η Ιανουαρίου.

Η νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Βλαδιβοστόκ ήταν πολύ κρύα, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους εορτασμούς καθώς οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Πριμόριε έκαναν πατινάζ στο παγοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, διασκεδάζοντας το βράδυ με παραστάσεις μαριονετών, με σώου φωτός, παρουσία DJ και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που φώτιζαν τον παγωμένο ουρανό.

Στην Αθήνα

Με ένα χορό φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για καλή χρονιά, αλλά χωρίς τις συνήθεις εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού, υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2022.

Το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης στην Αθήνα για την έλευση του 2022 έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου ένα υπερθέαμα πολύχρωμων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φώτισε τον αττικό ουρανό. Η βραδιά ξεκίνησε ένα τέταρτο πριν από την έλευση της νέας χρονιάς με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Θέατρο του του Λυκαβηττού, που παρουσιάστηκε απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr