Πρόβλεψη σοκ από τον Πρύτανη του ΑΠΘ

0
45

Ο Πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊώαννου μίλησε για τις μελέτες που γίνονται στα λύματα της Θεσσαλονίκης και έδειξαν δραματική αύξηση του κορωνοϊού, ενώ επεσήμανε πως αν δεν ληφθούν μέτρα, σε 15 μέρες θα δεκαπλασιαστούν τα κρούσματα.

Κατά την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν 1547 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. Από αυτά, τα 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. Τα 4003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαδωληνωμένοι νοσηλεύονται 108 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Και αυτή η νέα «έκρηξη» μολύνσεων σε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα, προκαλεί έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες υγείας. Μάλιστα, στην ανησυχητική δήλωση πως «αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα δεκαπλασιαστούν» εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Open ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις μελέτες που γίνονται στα λύματα της Θεσσαλονίκης τα οποία έδειξαν και εξακολουθούν να δείχνουν «επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη». Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε πως οι μελέτες αυτές είναι έγκυρες και πως δείχνουν με ακρίβεια το τι ακριβώς συμβαίνει. «Πριν από λίγες εβδομάδες η Θεσσαλονίκη είχε τρία με τέσσερα κρούσματα, μα ξαφνικά όλο αυτό το σκηνικό άλλαξε και είχαμε μια επιθετική έξαρση του ιού και μια δραματική αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr