Πρόβλεψη σοκ για τον κορωνοϊό – Θέλει 2 χρόνια για να κλείσει ο κύκλος του

0
47

Κορωνοϊός προβλέψεις: Για περίπου δυο ακόμα χρόνια αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει ο κορωνοϊός, πριν ολοκληρώσει τον κύκλο του.  Αυτό φαίνεται να υποστήριξε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας. «Πολλά θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα με την οποία θα αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, προειδοποίησε ότι τελικά περίπου το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό. «Η υπόθεση εργασίας μας είναι ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να αναπτυχθεί και να παραχθεί ένα εμβόλιο.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα μοιάζει το ποσοστό θνησιμότητας στο τέλος», είπε.

Ο ίδιος σημείωσε πως, χωρίς τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν χθες από την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί με εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού. «Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό», είπε και πρόσθεσε πως το ινστιτούτο αυξάνει το επίπεδο κινδύνου στη Γερμανία σε «υψηλό». Είπε ακόμη πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να διπλασιάσουν, τουλάχιστον, τις δυνατότητες των μονάδων τους εντατικής θεραπείας, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι σοβαρό.

Εν τω μεταξύ, η εξάπλωση του κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολύ λίγες είναι πλέον οι χώρες οι οποίες δεν παρουσιάζουν κρούσματα του φονικού ιού, ο οποίος καταγράφει χιλιάδες νεκρούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζεται, σύμφωνα και με τον διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering. Αυτή τη στιγμή 185.067 άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό, 7.330 έχουν χάσει τη ζωή τους και 80.236 έχουν ιαθεί. 

Πηγή: Pagenews.gr