Προϋπολογισμός 2023 – Σταϊκούρας: Προτιμώ τους σκληρούς διαλόγους παρά τα capital controls

0
49

Ο κ. Σταϊκούρας αφιέρωσε τον χρόνο του στο να απαντήσει σε 10 μύθους που διακινεί, όπως, είπε η αντιπολίτευση

«Προτιμώ τους σκληρούς διαλόγους παρά την επιβολή capital controls» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2023 απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα «μπινελίκια» του υπουργού Οικονομικών με τους τραπεζίτες.

Ο κ. Σταϊκούρας αφιέρωσε τον χρόνο του στο να απαντήσει σε 10 μύθους που διακινεί, όπως, είπε η αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τον πρώτο μύθο περί κατάρρευσης της οικονομίας, αυτό θα είχε φανεί στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς δείκτες, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Όσον αφορά τον δεύτερο μύθο ότι κακώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και πως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα έκανε όλα, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε πως ήταν το καλοκαίρι του 2022 που η Ελλάδα βγήκε από την ενισχυμένη εποπτεία και πως η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Για τον τρίτο μύθο, ότι η ΝΔ άφησε άδεια ταμεία στα τέλη του 2014, ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε: «Τότε πώς πληρώνατε μισθούς και συντάξεις;».

Για τον τέταρτο μύθο που λέει ότι αυξήθηκαν οι φόροι επί ΝΔ: «Εμείς μειώνουμε και συνεχίζουμε να μειώνουμε φόρους. Είμαστε η μόνη χώρα που το κάνει στην ευρωζώνη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιστρέφει στην κοινωνία τα παραπάνω έσοδα. Παράλληλα, ανέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αν είχε διαβάσει συγκεκριμένες σελίδες του προϋπολογισμού θα είχε δει «πού πηγαίνουν τα λεφτά».

Αναφορικά με τον πέμπτο μύθο, ότι η Ελλάδα δεν ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο κ. Σταϊκούρας παρέδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία φαίνεται πως η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση είναι η πιο γενναία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον έκτο μύθο, ότι η Ελλάδα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Σταϊκούρας αναρωτήθηκε: «Δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια εξωγενής πρωτόγνωρη κρίση;». Ο πληθωρισμός είναι ψηλός, επιμένει, αλλά αποδεικνύεται ότι κάνουμε το καλύτερο εφικτό για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου έχουμε τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τον έβδομο μύθο, ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση πλειστηριασμών και ασυλία σε τραπεζικά στελέχη, ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως από το Μάιο του 2017 υπάρχει νόμος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr