Ψάρεμα και κολύμπι κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά και η χαλάρωση των μέτρων από αύριο

0
60

Ψάρεμα και κολύμπι κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας έκανε λόγο για τα μέτρα που ισχύουν σε πισίνες αλλά και σε σκάφη αναψυχής.

Ειδικότερα σημείωσε ότι: «από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση κατάπλου τα σκάφη ως 7 μέτρα για την ερασιτεχνική αλιεία και κολύμβηση επιβατών. Μη προσέγγιση σε νησί, μη παραμονή κατά τη νύχτα, της τήρησης της ελάχιστης απόστασης των 2 μέτρων». Ενώ ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Για τις προϋποθέσεις αποσαφήνισε ότι τα σκάφη δεν πρέπει να προσεγγίζουν κάποιο νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου, της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας και της τήρησης της απόστασης των δυο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι fake news ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί όπως και για τους άνω των 65 ετών. Τέλος σημείωσε ότι «η νέα φάση θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο ιός είναι εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έδειξε να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος με το πως εξελίσσεται η τήρηση των μέτρων από τους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως σειρά πλέον έχει η ατομική ευθύνη για το κοινό καλό.

Πηγή: Pagenews.gr