Ψηφιακή Δικαιοσύνη: Ηλεκτρονικά οι επιδόσεις εγγράφων από δικαστικούς επιμελητές

0
39

Οι δικαστικοί επιμελητές θα μπορούν στο εξής θα επιδίδουν έγγραφα ηλεκτρονικά, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ

Τη δυνατότητα επίδοσης εγγράφων ηλεκτρονικά θα έχουν στο εξής οι δικαστικοί επιμελητές να επιδίδουν έγγραφα, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης (ΚΥΑ) του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιδόσεις εγγράφων θα μπορούν να διενεργούνται πλέον με ψηφιακό τρόπο, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, που έχει αναπτυχθεί από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ορθή λειτουργία του συστήματος, έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες διασφαλίσεις (πιστοποίηση δικαστικών επιμελητών, αυθεντικοποίηση χρηστών, χρονοσημάνσεις κ.λπ.), σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα, θα είναι δυνατή «η διενέργεια πολύ περισσότερων επιδόσεων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα διατηρώντας τον ίδιο βαθμό ασφάλειας κατά τη διενέργειά τους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η απ’ ευθείας γνωστοποίηση στον παραλήπτη της ύπαρξης του επιδοτηρίου εγγράφου, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει ο δικαστικός επιμελητής στη διαδικασία της θυροκόλλησης».

Επιπλέον, το κόστος της επίδοσης συγκεκριμενοποιείται σε κατώτερο επίπεδο από τα ήδη ισχύοντα, καθιστώντας έτσι ένα καθεστώς οικονομικότερο για τον πολίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr