Ψήφισαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης

0
57

Εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης προσήλθαν επίσης στις κάλπες.

Εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης προσήλθαν επίσης στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Κυψέλη, όπου συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του κόμματος. Ο Α. Τσίπρας ευχήθηκε καταρχάς «χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

«Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες», είπε ο πρόεδρος του Σύριζα και συμπλήρωσε:  «Ας ελπίσουμε ότι σήμερα το βράδυ θα γιορτάζει μαζί τους ο ελληνικός λαός. Γιατί σήμερα είναι μία μέρα ελπίδας, οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα ν΄ αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μία σκληρή, δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μία κυβέρνηση αλαζονική, που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν τον δρόμο για μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μία κυβέρνηση, η οποία θα έχει νέα πρόσωπα και κυρίως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας».

Από την μεριά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ψήφισε στην Λαμία, τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του.

«Καταρχάς χρόνια πολλά σε κάθε Κωνσταντίνο, Κωνσταντίνα, κάθε Ελένη σε όλη την Ελλάδα», ευχήθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Τα έχει δει όλα. Πλέον έχει αποκτήσει μια μεγάλη, μια τεράστια πείρα. Εμείς καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, να πάει στις κάλπες δυναμώνοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι «Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν. Εξασφαλίζει μία ελπίδα, ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας. Ένας λαός που τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερα από τα μισά, από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά, που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στα τουριστικά θέρετρα, στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα να ψηφίσουν. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι η ελπίδα θα ευοδωθεί, θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, άσκησε, ευδιάθετος, το εκλογικό του δικαίωμα στο Πέραμα.

«Καλές κάλπες σε όλες και όλους, η Δημοκρατία είναι ατελής, είναι κολοβή αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάστηκαν γενιές ολόκληρες», δήλωσε κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο Γ. Βαρουφάκης

Τέλος, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ Νίκος. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, τη διχόνοια, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα, σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία» συμπληρώνοντας ότι «είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr