ΠτΔ – Tσίπρας: Πνεύμα συνεργασίας γιατί ο στόχος είναι κοινός – Ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

0
51

ΠτΔ – Tσίπρας: Σήμερα το πρωί, 22 Μαΐου και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. «Έχουμε αρκετά να πούμε σήμερα, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη συνθήκη, λίγο δυσκολότερη απ’ ό,τι σε άλλες χώρες του πλανήτη επειδή ήταν μεν συμμετρική η κρίση αλλά δεν θα είναι συμμετρικές οι επιπτώσεις» σημείωσε  αρχικά ο κ. Τσίπρας στη συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για βαθιά ύφεση, μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιχειρήσεων ανεπαρκή και καθυστερημένα και κίνδυνο μονιμοποίησης έκτακτων συνθηκών στις εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας όμως πως η χώρα και ο λαός μας έχει μάθει να αγωνίζεται.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τις δύο πλευρές:

«Προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ξέρω πως ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να παρεμβαίνει στα της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά πιστεύω πως και μόνο η ανάδειξη καίριων προβληματισμών είναι κρίσιμο, και προσβλέπουμε σε μια τέτοια παρουσία κατά τη διάρκεια της θητείας σας». «Περάσαμε τρεις πολύ δύσκολους μήνες» αναγνώρισε από την πλευρά της και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται, οι Έλληνες έδειξαν υπευθυνότητα κι αυτό αναγνωρίζεται.

«Κι εσείς από τη μεριά σας, στο μέτρο που σας αναλογεί, συμβάλλατε να γίνει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση αυτής της κρίσης» είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως τώρα είμαστε μπροστά σε μια καινούρια πρόκληση, σημαντική, γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ σημαντικές, και οι οικονομικές και οι κοινωνικές.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, άλλωστε οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

 Θέλω όμως να πιστεύω και είμαι βέβαιη πως θα συνεχίσουμε όλοι με την ίδια υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία επειδή ο στόχος είναι κοινός, η προκοπή και ευημερία των Ελλήνων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες και θυσίες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το κοινωνικό σύνολο».

Πηγή: Pagenews.gr