Πτήση Ζάκυνθος Κάρντιφ: Σε καραντίνα επιβάτες και προσωπικό – Κανένας δεν φορούσε μάσκα

0
82

Γεμάτο με κρούσματα έφτασε το αεροπλάνο από Ζάκυνθο στο Κάρντιφ, καθώς όπως καταγγέλλουν επιβάτες δεν τηρούνταν κανένα μέτρο προστασίας. Πρόκειται για ταξιδιώτες που επέστρεφαν από τις διακοπές τους στο Ιόνιο, και όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, πολλοί από αυτούς δεν τηρούσαν κανένα μέτρο φυσικής αποστασιοποίησης και δεν φορούσαν μάσκες. Την ίδια πλημμελή συμπεριφορά επέδειξε και το πλήρωμα που δεν έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες να συνετίσει τους επιβάτες.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, εκτός από τους 16 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ακόμα επτά άτομα θεωρούνται ως πιθανά κρούσματα.

Η Στέφανι Γουάιτφιλντ ανέφερε στο BBC ότι η συγκεκριμένη πτήση ήταν γεμάτη από «”covidiots” – αυτούς, δηλαδή, που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους – και το πλήρωμα ήταν ανίκανο και δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο». Η Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε ότι 16 επιβάτες της πτήσης 6215 από το ελληνικό νησί της Ζακύνθου προς το Κάρντιφ βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Τι λέει ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI

Σύμφωνα με τον μεγάλο ταξιδιωτικό οργανισμό TUI, όλοι οι επιβάτες συμμορφώθηκαν με τα πρωτόκολλα. Οι 193 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης στις 25 Αυγούστου κλήθηκαν να απομονωθούν για ένα 15 ημέρες. Αξιωματούχοι Υγείας δήλωσαν ακόμη ότι επτά επιβάτες από τρία διαφορετικά μέρη θεωρούνται πιθανά κρούσματα κορονοϊού.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Gw Shankar από τη Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι «όσοι επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας». Η Στέφανι Γουάτφιλντ δήλωσε στο BBC ότι αυτή και ο σύζυγός της είχαν αποφασίσει να τεθούν σε απομόνωση, προτού ενημερωθούν για τα κρούσματα κορονοϊού, και περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πτήση.

Οι καταγγελίες των επιβατών

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την ανεβάσει, αλλά του έδωσαν δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος», πρόσθεσε η Στέφανι. «Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους», σημειώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr